Біобезпека стане одним із головних напрямів підготовки фахівців у президентському університеті

Сучасні загрози біологічного характеру, хронічні неінфекційні захворювання, старіння населення вимагають технологічних рішень, де медицина йде поруч з інженерією, а студенти стають конструкторами, дослідниками і винахідниками. Саме тому в новому університеті президента буде створений напрям підготовки фахівців із біобезпеки. Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука»

«Так, наші плани амбітні, але вони реальні. Подібні науково-практичні центри успішно працюють у багатьох розвинених країнах світу, де університетські клініки стають професійною мрією для багатьох фахівців, а дослідницькі лабораторії стоять на захисті національної безпеки», — зазначив під час виступу на форумі Віктор Ляшко.

Щодо медичних спеціальностей, то підготовка в університеті здійснюватиметься за двома ключовими напрямками: Біотехнології та Науки про здоров’я.

Ресурсною базою для навчання та наукових розробок стануть:

  • центр біотехнологій,
  • університетська клініка,
  • сучасна лабораторія.

Розробка імунобіологічних препаратів, діагностичних систем — це лише частина завдань, які будуть першочергово вирішуватися в університеті президента.

«Підготовка професіоналів у сфері біотехнологій і наук про здоров’я відбуватиметься не лише в аудиторії — ми створимо простір, у якому дійсно талановиті молоді фахівці зможуть на повну розкрити свій потенціал, і дати життя своїм ідеям — випробувавши їх у лабораторії, у клініці та в умовах польових досліджень», — підсумував міністр.

Джерело МОЗ