МОЗ продовжило контракт з компанією Pfizer на постачання вакцини від COVID-19 на 2022–2023 рр.

Міністерство охорони здоров’я продовжило контракт з компанією Pfizer на постачання вакцини від COVID-19 на 2022–2023 рр. Протягом цього часу Україна отримуватиме по 25 млн доз вакцин щорічно. Про це повідомляється на сайті МОЗ України.

«Україна робить все для того, щоб забезпечити безперешкодний доступ до антиковідної вакцини кожному українцю. Наявність вакцин на території країни — це результат командної роботи керівництва країни, урядових відомств та міжнародних партнерів. Міністерство охорони здоров’я продовжує співпрацю з компанією Pfizer на постачання вакцини від COVID-19 на 2022–2023 рр. з гарантіями та чіткими строками поставок вакцин», — зазначив Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я.

Водночас МОЗ зауважує, що наразі контракт очікує на підписання з боку компанії Pfizer. Вакцина буде використовуватися для проведення додаткових щеплень у разі відповідних рекомендацій Національної технічної групи з питань імунопрофілактики.

Окрім того, у повідомленні нагадується, що з початку вакцинальної кампанії Україна отримала 32,5 млн доз різних вакцин. Від початку кампанії проведено майже 23 млн щеплень.

Джерело: Газета "Аптека.ua"